Over ons

Het begin

Zo oud als de haven is, zijn er roeiers in de Rotterdamse haven

De Roeiers Vereeniging Eendracht is opgericht in 1895. In die tijd gebruikte men nog roeiboten om vervolgens de trossen met de hand vast te maken. Vandaar de naam roeiers. Met het 100-jarig bestaan in 1995 kreeg de vereniging het recht tot het voeren van het predicaat Koninklijk. Sinds die tijd heet de vereniging de KRVE, wat staat voor Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht.

Tegenwoordig  beschikt de vereniging over een hypermoderne vloot van zo’n 60 schepen. Iedere roeier is een volwaardig gediplomeerde schipper. Wat gebleven is, is het feit dat we nog steeds de handen uit de mouwen steken en veel buiten werken. Door weer en wind, dag en nacht, 24 uur per dag, zeven dagen per week het gehele jaar door.

Rotterdam is de grootste haven van Europa

Voorloper op het gebied van veiligheid, kwaliteit en beschikbaarheid

De KRVE is een organisatie die zich bezighoudt met nautische dienstverlening in deze haven op het gebied van vast- en losmaken van zeeschepen, het vervoer van loodsen en alle andere voorkomende werkzaamheden t.b.v. de zeescheepvaart.

De KRVE is aangesloten bij de Nederlandse Bootlieden Vereniging, European Boatmen’s Association (EBA) en International Boatmen's Linesmen's Association (IBLA).